США оголосили консула Венесуели в Майямі персоною нон-ґрата

09 сiчня 09:52

США оголосили генерального консула Венесуели в Майямі персоною нон-ґрата і наказали їй покинути американську територію до вівторка, передає британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі.

 

Передбачається, що дипломат Лівія Акоста Ногуера обговорювала можливість організації кібернападу на США під час роботи у посольстві Венесуели в Мехіко у 2008 році.
Державний департамент США не пояснив причин видворення венесуельського дипломата.

Минулого місяця чотири члени конгресу США висловили стурбованість діяльністю венесуельського консула у листі голові Держдепу Гілларі Клінтон.

У своєму листі конгресмени написали, що в документальному фільмі, показаному на іспаномовному каналі Univision у грудні, Л.А.Ногуера обговорювала напади на американські урядові комп'ютерні системи зі своїми колегами з іранського і кубинського посольств і студентами, яких у стрічці називають екстремістами.
Згідно з документальним фільмом, такі дискусії вона вела, коли працювала у посольстві Венесуели в Мексиці.

Конгресмени вимагають від держдепу провести розслідування і в разі підтвердження цієї інформації оголосити венесуельського дипломата персоною нон-ґрата з негайним видворенням зі США.

Нагадаємо, нещодавно президент Венесуели Уго Чавес висловив журналістам свої припущення про те, що спецслужби США, можливо, розробили секретну зброю, за допомогою якої викликають ракові пухлини у лідерів країн Південної Америки, повідомляє Associated Press.