США офіційно звинуватили Китай у постачанні ракетних технологій КНДР

24 квiтня 05:21

Влада США звинувачує Китай в тому, що він постачав КНДР комплектуючі для самохідних пускових установок для ракет, що заборонено в рамках санкцій ООН, накладених на Пхеньян.

 

Сполучені Штати офіційно звинуватили Китай у тому, що він постачає Північній Кореї технології, пов'язані з ракетною технікою, заявив на брифінгу прес-секретар Білого дому Джей Карні.

"Повинен сказати, що ми пред'явили китайському уряду звинувачення, що є частиною наших консультацій, дуже тісних консультацій щодо Північної Кореї", - сказав він, коментуючи повідомлення про те, що Китай поставив Пхеньяну частини самохідних ракетних установок.

Дана проблема виникла після того, як на військовому параді у Пхеньяні 15 квітня було продемонстровано самохідні пускові установки для нових північнокорейських ракет середньої дальності. Експерти визначили, що ці установки спроектовані або ж зроблені китайською компанією "Саньцзян" у провінції Хубей.

Каріні також сказав, що "США продовжать працювати зі світовим співтовариством, включаючи Китай, над посиленням санкцій щодо КНДР у питаннях її ракетних і ядерних програм".

Як повідомлялося, РБ ООН засудила проведений Північною Кореєю 13 квітня запуск ракети з супутником. У заяві голови РБ ООН відзначалося, що Рада Безпеки готова розробити нові санкції проти Пхеньяну, якщо він не буде дотримуватися раніше прийнятих резолюцій, що обмежують запуски ракет і ядерні розробки. !zn

Читайте також:

КНДР пообіцяла «не залишити від Сеула каменю на камені»


Північна Корея розірвала домовленості зі США про заборону ядерних досліджень

США посилять тиск на Північну Корею через спробу запустити ракету

Північна Корея провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів