США ніколи не дадуть гарантій, що їхню ПРО не направлено на Росію

13 сiчня 11:26

США "ніколи не дадуть" юридичних гарантій того, що американську ПРО в Європі не буде направлено на Росію, заявила заступник держсекретаря США з контролю за озброєннями і міжнародної безпеки Еллен Тошер під час бесіди з журналістами, що висвітлюють військову тематику.

 

"Ми ніколи не надамо юридичних гарантій, я цього зробити не можу при всьому своєму бажанні", - заявила Е.Тошер журналістам, розповідаючи їм про свої перемовини з російськими чиновниками з питань "стратегічної стабільності" між країнами.

Вона додала, що домогтися ратифікації даних зобов'язань, так само як і їхнього дотримання майбутніми адміністраціями, просто неможливо.

Е.Тошер вважає, що єдина можливість, яка залишається у росіян, щоб заспокоїтися - це "сісти разом з нами і подивитися, що ми робимо". Однак вона вважає, що Москва поки що не готова до подібного "стрибка віри".

Тим не менше, Е.Тошер висловила впевненість, що сторонам вдасться укласти угоду про співпрацю щодо ПРО до кінця поточного року.

Вона також повідомила, що сторони відкладуть перемовини щодо СНО до більш відповідного моменту, "після виборів у Росії, а можливо, і після виборів у США".