США наполягають на участі в парламентських виборах Тимошенко і Луценко

16 травня 14:40

Лідери української опозиції перебувають у в'язниці зовсім не через нібито скоєні ними злочини, а для їх усунення з політичної сцени, впевнені в Держдепі США.

 

Лідери української опозиції, що знаходяться в даний час в ув'язненні, повинні брати участь у парламентських виборах, запланованих на осінь нинішнього року, вважають у Державному департаменті США.

"Коли ми говоримо про вибіркове політичне переслідування, то ми маємо на увазі те, що це переслідування відбувається не через ті нібито злочини, про які йде мова, а через те, що ці люди усунуті з політичної сцени. Таким чином, для того, щоб виправити ситуацію, ці люди повинні не лише бути відпущеними на свободу, а й мати можливість брати участь у політичному житті країни", - сказав Мелія на зустрічі із представниками української громадськості та ЗМІ у середу в Києві.

Він додав, що парламентські вибори - це складний та багатогранний процес, який не обмежується одним днем ​​голосування, який уже розпочався і триватиме після дня голосування.

"Я знаю, що багато українських активістів спостерігатимуть за виборами до дня голосування, у день голосування та після нього. Їхні оцінки з приводу процесу (виборчого - ред.) будуть дуже важливими для того, як ми їх оцінимо", - підкреслив Мелія.

Нагадаємо, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко була засуджена на 7 років позбавлення за 365-ою статею Кримінального кодексу за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009 році.

Екс-міністра внутрішніх справ Луценка визнали винним у скоєнні посадових злочинів і засудили до 4 років позбавлення волі.

Ці два політики очолювали списки блоків БЮТ і НУНС, які перемогли в Україні на парламентських виборах 2007 року і сформували уряд. !zn

Читайте також:

Луценко присвятив своє останнє слово в суді Януковичу, визнавши себе «політично винним»

Азаров запевнив, що Тимошенко не били


Україна погодилася на пропозицію Європи направити до Тимошенко ще лікарів та юриста

Рада відмовилася амністувати Тимошенко і Луценка