США констатували наявність порушень при підготовці парламентських виборів в Україні

15 вересня 12:08

У США відзначили відступ від демократичних вимог вже на стадії підготовки до проведення виборів. Водночас, Сполучені Штати вважають, що ще є час, щоб змінити ситуацію і "поліпшити оцінку з боку міжнародних спостерігачів".

 

Заступник помічника держсекретаря США, замглави бюро з питань демократії, прав людини і праці Томас Меліа відзначає відступ від демократичних вимог вже на стадії підготовки до проведення виборів до Верховної Ради України.

"Міжнародна громадськість, міжнародні спостерігачі вже зараз повинні були оцінити, чи відповідає передвиборча ситуація в Україні нормам стандартів демократії і прагненню України йти в Європу ... Думаю, що зараз ця оцінка була б незадовільною ... Наприклад, через переслідування деяких опозиційних кандидатів, через незадовільну організацію виборів ... це матиме наслідки при підрахунку голосів", - сказав він у суботу в ході 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організованої "Ялтинською європейською стратегією" (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

"Як організовані виборчі комісії: головна партія рахує голоси (у виборчих комісіях), а не в рівному представництві (усіх партій)", - додав Малія.

Він також відзначив обмеження в доступі громадян до різних ЗМІ, назвавши, зокрема, телеканал ТВі.

У той же час, на його думку, ще є час, щоб змінити ситуацію і "поліпшити оцінку з боку міжнародних спостерігачів".

Парламентські вибори в Україні пройдуть 28 жовтня. !zn

Читайте також:

Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах


Яценюк спрогнозував новий Майдан, якщо оголосять про перемогу Партії регіонів

Тільки 14% українців вірять у чесні вибори

Спостерігачі від ОБСЄ розпочали роботу в Україні