США задоволені помилуванням Луценка, але вважають, що цього недостатньо

09 квiтня 11:10

США закликають українську владу припинити всі політично мотивовані переслідування, провести комплексну судову реформу і повноцінно слідувати рекомендаціям ОБСЄ.

 

США пов'язують помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з розвитком демократії в Україні. Про це повідомила прес-служба Білого Дому з посиланням на заяву представника Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден.

"США задоволені рішенням (президента Віктора) Януковича про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука", - сказано в повідомленні.

"Це важливий крок у напрямку до вирішення проблем з демократією і верховенством права в Україні, проте ще багато необхідно зробити", - додали в Білому Домі.

США закликають українську владу припинити всі політично мотивовані переслідування, провести комплексну судову реформу і повноцінно слідувати рекомендаціям Організації з безпеки і співпраці в Європі, озвученим після проведення парламентських виборів 2012 року.

Крім того, у повідомленні наголошується, що США рішуче підтримують прагнення громадян України до демократичного, процвітаючого і європейського майбутнього, що може бути досягнуто через продовження демократичних реформ і дотримання верховенства права.

Також наголошується, що США як і раніше прихильні до зміцнення двосторонніх відносин на основі загальних трансатлантичних цінностей між двома країнами. !zn

Читайте також:

Тимошенко не буде помилувана слідом за Луценком, - Лутковська