США з оптимізмом чекають на звільнення Тимошенко слідом за Луценком

11 квiтня 15:28

Посол США Джон Теффт зазначив, що є оптимістом і сподівається, що Тимошенко незабаром буде звільнено.

 

Американська сторона сподівається, що слідом за екс-міністром МВС України Юрієм Луценком звільнять і екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, заявляє посол США в Україні Джон Теффт.

Відповідаючи на питання, чи буде американська, так само як і європейська дипломатія, наполягати на тому, щоб наступним кроком після звільнення Луценка стало звільнення Тимошенко, Теффт сказав: "Я думаю, що так. Якщо ви уважно читали заяву і Білого дому, і Державного департаменту - там про це сказано, що це перший крок, ми очікуємо, що буде продовження, і незабаром, так само як Луценка, Тимошенко буде звільнено".

Він також зазначив, що у нього великі очікування щодо подальших подій в Україні.

"Я американець, я оптиміст, і у мене завжди великі очікування щодо України", - сказав він.

Нагадаємо, 7 квітня Віктор Янукович підписав указ про помилування ряду колишніх чиновників, у тому числі Луценка. Після помилування в той же день Луценко вийшов на свободу.

Зазначимо, що з проханням про помилування Луценка до Януковича 5 квітня звернулася уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. Коментуючи ситуацію з Тимошенко, вона заявила, що в її випадку говорити про процедуру помилування "передчасно". !zn

Читайте також:

До порядку денного парламенту включено питання про декриміналізацію статей Тимошенко

Франція привітала звільнення Луценка і закликала випустити Тимошенко

Гельсінська спілка просить Януковича помилувати Тимошенко

Лутковська про помилування Тимошенко: Теоретично можливо все