США: Україна не відповідає критеріям безвізового режиму

15 березня 18:09

США намагаються видавати візи всім, хто за законом відповідає вимогам для їх отримання, але в цілому, Україна поки не відповідає критеріям безвізового режиму.

 

Україна не відповідає критеріям країни, яка може мати безвізовий режим зі Сполученими Штатами, заявив посол США в Україні Джон Теффт в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

"Деякі держави підпадають під програму безвізового режиму. Щоб потрапляти в ці критерії за окремими видами віз, країни повинні відповідати дуже суворим вимогам, прописаним не тільки в акті про громадянство і еміграцію, але і в законі США про безпеку кордонів. Україна поки не відповідає критеріям безвізового режиму", - зазначив американський дипломат.

Посол підкреслив, що США намагаються видавати візи всім, хто за законом відповідає вимогам для їх отримання. "У нас є спеціальні програми, що надають додаткові можливості для подорожей, наприклад програма Work & Travel, призначена для студентів... В 2012-м близько 12 тисяч українських студентів їздили за цією програмою. Я сподіваюся, що цього року ми зможемо досягти принаймні такого ж рівня", - підкреслив він.

Відповідаючи на репліку про те, що ті, хто хотів виїхати в США і залишитися там нелегально, або ті, хто прибув у США з кримінальними цілями, - проживають у країні і без візового режиму, Теффт сказав: "Той факт, що ці люди змогли дістатися, дуже шкодить інтересам тих, хто хоче туди поїхати на законних підставах".

Нагадаємо, Київ і Вашингтон ведуть переговори про введення 10-літніх американських віз для громадян України. Наразі США проводять відповідні внутрішньодержавні процедури.

Зазначимо також, що з минулого року посольство в Україні перейшло на нову систему призначення візових співбесід і доставки документів. Всі послуги, включаючи призначення співбесіди, а також доставку паспортів та інших документів надаються без необхідності додаткової оплати за них. Заявникам більше не потрібно платити за особистий ідентифікаційний номер (PIN-код) для того, щоб призначити візову співбесіду, а кур'єрська доставка також буде проводитися без додаткової оплати. !zn

Читайте також:

США введуть десятирічні візи для громадян України

Словаччина пообіцяла видавати українцям у три рази більше шенгенських віз

США вже склали список українських чиновників "нон грата"

Росія образилася на ЄС через спрощення візового режиму з Україною