США сподіваються, що Україна розбереться з вибірковим правосуддям без санкцій

20 березня 10:00

Вашингтон сподівається, що український уряд вирішить питання вибіркового правосуддя, і США не доведеться вводити "точкові санкції проти окремих чиновників.

 

Уряд Сполучених Штатів досі стурбований вибірковим правосуддям в Україні, але ще сподівається, що українська влада вирішить ці питання без впровадження "точкових санкцій" проти окремих чиновників. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка перебуває в Україні з дводенним візитом.

"Прямі контакти з українською стороною надзвичайно важливі. Ось чому я тут - щоб безпосередньо спілкуватися з українцями про їхнє майбутнє. Це суверенна країна, і їй необхідно ухвалювати потрібні мудрі рішення. США є та залишаються її партнером, і ми хочемо, щоб Україна реалізувала той потенціал, який вона може реалізувати", - зазначила Шерман.

"Рішення Конгресу, Сенату, щодо запровадження санкцій не має обов'язкової сили. Воно не вимагає, але рекомендує ці заходи. Але рішення сенаторів є потужним сигналом, що ми дуже стурбовані щодо питання вибіркового правосуддя. І ми зараз сподіваємося, що український уряд ці питання вирішить", - зазначила заступник держсекретаря США.

Нагадаємо, Шерман у вівторок, 19 березня провела зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим і міністром закордонних справ Леонідом Кожарою, керівниками опозиції і жінками-лідерами. Сьогодні вона повинна зустрітися з президентом Віктором Януковичем. !zn

Читайте також:

Опозиція розповіла заступнику держсекретаря США про тортури над Тимошенко

Азаров звинуватив опозицію у відстоюванні інтересів Росії

Україна відхилила рекомендації ООН щодо вибіркового правосуддя

Фюле: Брюссель уже чекає хороших новин у справах Тимошенко і Луценка