СПУ затвердила першу п'ятірку списку партії

07 серпня 09:52

З'їзд Соціалістичної партії України (СПУ) затвердив партійний список кандидатів. Під першим номером значиться глава СПУ Петро Устенко.

 

На з'їзді Соціалістичної партії України був затверджений список кандидатів на майбутніх виборах до Верховної Ради. У першу п'ятірку увійшли:

1. Глава СПУ Петро Устенко.

2. Заступник голови СПУ Наталя Бондар.

3. Олександр Григор'єв.

4. Лідер Союзу молодих соціалістів Ляля Бєляєва.

5. Заступник голови СПУ Валерій Іващенко.

Раніше лідер СПУ Олександр Мороз досить критично висловився на адресу Об'єднаної опозиції та її лідерів Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка.

Також лідер СПУ вважає своєю «великою політичною помилкою співпрацю з екс-президентом Віктором Ющенком, який віддавав перевагу чужим інтересам, а не державним».

Нагадаємо, 30 липня стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради. Вибори проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обираються за списками політичних партій в загальнодержавному виборчому окрузі, ще 225 - за мажоритарними округами, висуватися в яких кандидати можуть як від партій, так і в порядку самовисування.

Виборчий список Партії регіонів очолив Микола Азаров. Також до першої п'ятірки входять Таїсія Повалій, Сергій Тігіпко, Андрій Клюєв та Олександр Єфремов.

ВО «Батьківщина» опублікувала список кандидатів у нардепи у багатомандатному виборчому окрузі. Виборчий список об'єднаної опозиції очолила Юлія Тимошенко. Також до першої п'ятірки входять Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Олександр Турчинов і Юрій Луценко.

Народна партія Володимира Литвина піде на вибори до Верховної Ради у мажоритарних округах.

Виборчий список Всеукраїнського об'єднання «Свобода» очолили Олег Тягнибок і Богдан Бенюк.

Виборчий список партії УДАР очолив Віталій Кличко. Другий у першій п'ятірці буде письменниця Марія Матіос.

Список партії Україна-вперед очолить Королевська, на другому місці - футболіст Андрій Шевченко, третій - Остап Ступка, четвертий - колишній глава Міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець, п'ятий - ректор Київського національного лінгвістичного університету Роман Васько. !zn

Читайте також:

«Свобода» оприлюднила свій список на вибори в Раду

Ющенко очолив список «Нашої України»

Оприлюднена перша сотня списку Партії регіонів

Об'єднана опозиція випереджає Партію регіонів на виборах, - опитування