Спроби створити коаліційний уряд у Греції провалилися, на країну чекають нові вибори

15 травня 14:03

Переговори переможців на місцевих виборах у Греції партій ні до чого не привели - тепер на країну чекають нові вибори.

 

Переговори з питання створення коаліційного уряду у Греції не принесли успіху, і у зв'язку з цим у країні будуть проведені повторні вибори у парламент, заявив у вівторок, 15 травня, лідер однієї з консервативних партій країни "Незалежні елліни" Панос Камменос.

Він сказав журналістам, що переговори ні до чого не привели. У відповідь на питання про те, чи будуть проведені нові вибори, Камменос обмежився простим кивком, повідомляє агентство Bloomberg.

Аналогічну заяву зробив і глава соціалістичної партії ПАСОК Евангелос Венізелос.

"Країна у черговий раз йде до виборів у вкрай несприятливих умовах. Грецький народ говорив нам про те, що він хоче не нових виборів, а коаліційного уряду, що він хоче, щоб Греція залишилася в єврозоні", - цитує виступ Венізелоса The Telegraph.

Між тим, за словами представника адміністрації президента Греції Костаса Біціоса, який також підтвердив провал переговорів, в середу пройдуть переговори між лідерами партій про формування тимчасового уряду для підготовки до виборів. У зустрічі візьме участь і президент країни Каролос Папуліас.

Вибори імовірно пройдуть у червні, переможе на них, швидше за все, лівий блок СІРІЗА, який рішуче виступає проти жорстких заходів економії у країні, зазначають експерти. Така перемога поставить під сумнів майбутнє Греції в єврозоні.

Вибори у країні пройшли вже тиждень тому, проте досі основні політичні партії так і не змогли домовитися ні про склад, ні про принципи роботи коаліційного уряду.

Світові ринки відреагували на новини з Греції негативно. Європейські фондові індекси демонструють падіння від 1% до 2%, ринок акцій США відкрився з мінімальним підвищенням індексів. Підйом євро до долара змінився падінням: на 17:35 мск за євро давали $1,2795 порівняно з $1,2824 за підсумками попередньої сесії у Нью-Йорку. !zn

Читайте також:

У Греції правляча коаліція втратила більшість у парламенті


Єврокомісія визначила шляхи для відновлення зростання економіки Греції

Прем'єр-міністр Греції подав у відставку

Греції виділять 4,2 млрд євро допомоги, виплату ще 1 млрд євро відклали до червня