Справу кримського екс-спікера Гриценка направлено на повторний розгляд

24 травня 09:20

Апеляційний суд АРК скасував рішення Центрального районного суду Сімферополя, який не задовольнив скаргу на постанови Прокуратури АРК про порушення кримінальної справи стосовно кримського депутата Анатолія Гриценка щодо радгоспу «Азовський». Про заявив адвокат обвинуваченого Віктор Овєчкін.

 

В.Овєчкін зазначив, що апеляційна інстанція направила справу на повторний розгляд.

При цьому, суд залишив чинним рішення Центрального райсуду Сімферополя, який не задовольнив скарги на постанови Прокуратури АРК про порушення кримінальної справи за зловживання службовим становищем при нарахуванні матеріальної допомоги співробітникам Ленінської РДА.


Нагадаємо, 16 березня прокуратура закрила кримінальну справу стосовно екс-спікера Анатолія Гриценка за перевищення службових повноважень при розпорядженні майном Республіканського підприємства «Курортно-оздоровчий комплекс „Росія“ (Ялта).

Раніше матеріали кримінальної справи, порушеної стосовно Гриценка, вимагала для ознайомлення Генеральна прокуратура України.

За інформацією ZN.UA, постанову про порушення справи було скасовано Генпрокуратурою.

Усі чотири справи щодо А.Гриценка були об'єднані в одну, за трьома іншими епізодами триває слідство. У прокуратурі сподіваються, що до кінця місяця слідство буде завершено.

Як повідомляло ZN.UA, Анатолія Гриценка було затримано 24 січня за підозрою у незаконних операціях із землями на території Ленінського району.

Стосовно Гриценка вже порушено три кримінальні справи, пов'язані зі зловживанням владою і службовим становищем.

24 лютого стосовно екс-спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка прокуратурою Криму порушено вже четверту кримінальну справу.

12 травня Апеляційний суд Криму продовжив утримання під вартою екс-спікера кримського парламенту А.Гриценка до 21 липня 2011 року.