Справу Щербаня передадуть до суду після ознайомлення з нею Тимошенко

18 сiчня 21:34

Тимошенко і її адвокати повинні ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, після цього складається звинувачувальний акт, і кримінальну справу передадуть до суду.

 

Кримінальну справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко за підозрою в організації вбивства відомого бізнесмена і депутата парламенту Євгена Щербаня передадуть до суду після того, як екс-прем'єр України і її захист ознайомляться з матеріалами справи, заявив у п'ятницю, 18 січня генпрокурор України Віктор Пшонка.

"Тимошенко і її адвокати повинні ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, після цього складається звинувачувальний акт, і кримінальну справу передадуть до суду", - сказав Пшонка.

За його словами, матеріали об'єднаної кримінальної справи щодо вбивства Щербаня і боргу корпорації ЄЕСУ, нараховують 52 томи.

Український генпрокурор заявив, що слідство має процесуальний документ, який дозволяє Тимошенко ознайомлюватися з матеріалами справи, незважаючи на перебування в лікарні. Пшонка також додав, що, якщо вона буде затягувати процес ознайомлення зі справою, то слідство може звернутися до суду з клопотанням, щоб встановити чіткі часові рамки вивчення справи.

Також він повідомив, що слідчі Генпрокуратури виділили в окреме провадження справу проти екс-прем'єра Павла Лазаренка, якого разом з Тимошенко, підозрюють в організації вбивства Щербаня. "Щдо Лазаренка матеріали виділені в окреме провадження", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю, 18 січня Пшонка повідомив, що слідчі завершили розслідування вбивств Щербаня і встановили, що замовниками злочину є екс-прем'єри Тимошенко і Лазаренка. Тимошенко офіційно вручено повідомлення про звинувачення в скоєнні злочину, вона ознайомилася з цим процесуальним документом. За словами генпрокурора, стаття кримінального кодексу, за якою звинувачують Тимошенко в рамках цієї кримінальної справи, передбачає довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" про довічне для Тимошенко: їх страх паралізував їх розум

Завершено розслідування вбивства Щербаня: Тимошенко і Лазаренка підозрюють у замовленні злочину

Лазаренко заявив, що вбивство Щербаня і Гетьмана допоможуть розкрити плівки Мельниченка

Генпрокуратура закликала Обаму допомогти в розслідуванні вбивства Щербаня