Спостерігачі від СНД приступили до роботи в Україні

30 вересня 06:17

Склад місії ще формується, в нього вже увійшли більше 150 спостерігачів. У цілому, зазначив глава місії, очікується, що до неї увійдуть близько 250 короткострокових і довгострокових спостерігачів, представників держав-членів СНД - у 10 разів більше, ніж спочатку планувалося.

 

Місія спостереження за парламентськими виборами в Україні від СНД у суботу отримала акредитацію в Центральній виборчій комісії і розпочинає роботу.

Про це повідомив глава місії, перший заступник голови виконавчого комітету СНД Володимир Гаркун.

"Ми отримали акредитацію міжнародних спостерігачів. За запрошенням Міністерства закордонних справ України ми прибули для спостереження за виборам і вже з 29 вересня, місія спостерігачів СНД приступила до моніторингу парламентських виборів", - розповів Гаркун журналістам.

За його словами, склад місії ще формується, в нього вже увійшли більше 150 спостерігачів. У цілому, зазначив глава місії, очікується, що до неї увійдуть близько 250 короткострокових і довгострокових спостерігачів, представників держав-членів СНД.

"Місія буде здійснювати моніторинг у рамках свого мандату, ми ведемо спостереження абсолютно незалежно, але при цьому чітко дотримуючись законів країни перебування. Ми не втручаємося у внутрішні справи держави і вважаємо, що вибори - це насамперед внутрішня справа країни, в якій вони проходять" , - підкреслив В.Гаркун.

Він додав, що спостерігачі від СНД максимально рівномірно будуть розподілені по всій території України безпосередньо у день голосування, 28 жовтня.

Довгострокові спостерігачі, які вже приступають до роботи, проведуть зустрічі з передвиборчими штабами політсил, які беруть участь у виборах, проведуть повний моніторинг агітаційної кампанії, а також вивчатимуть законодавство країни. !zn

Читайте також:

Наглядову місію від Європарламенту на виборах в Україні очолив партнер Партії регіонів

На виборчих дільницях вже встановили 4 тис. веб-камер

Азаров нічого не чув про претензії міжнародних спостерігачів