Спостерігачі від Європарламенту прилетять до Луценка на вертольоті

03 лютого 17:54

Пет Кокс і Олександр Квасьневський прибудуть на зустріч з Юрієм Луценком на тлі повідомлень про погіршення стану його здоров'я.

 

Спостерігачі від Європарламенту, колишній президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, повернуться в Україну в ніч на 4 лютого.

Відразу ж після прибуття вони мають намір вирушити до Менської колонії в Чернігівській області для зустрічі з ув'язненим екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, повідомила прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган.

"Сьогодні вночі в Україну прибувають Кокс і Квасьневський. Щоб не втрачати час на дорогу до Менської колонію на побачення з Луценком завтра вранці вони вилітають на вертольоті", - написала Сарган на своїй сторінці в Facebook.

- Євросоюз стурбований здоров'ям Луценка

Нагадаємо, Кокс і Квасьневський стали спостерігачами від ЄС з судових процесів над екс-прем'єром Юлією Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року.

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка і колишнього глави Міноборони Валерія Іващенка.

30 січня Євросоюз висловив стурбованість станом здоров'я Луценка після того, як його вивезли з київської лікарні, де він переніс операцію з видалення поліпа в кишечнику, назад до Менської колонію. !zn

Читайте також:

Суд розгляне скаргу Луценко в режимі відеоконференції

У Луценка виявили три відкриті виразки шлунка

Пенітенціарна служба пояснила, чому Луценка виписали з лікарі

Луценко не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію