Спостерігачі від Європарламенту попросили Януковича про помилування Луценка

27 лютого 10:38

Місія Кокса-Кваснєвського звернулася до президента України з проханням про помилування Юрія Луценка. Своє прохання вони мотивували тим, що екс-глава МВС вже відбув половину терміну і його справа не є серйозною.

 

Місія Європейського парламенту у складі колишніх президентів Європарламенту Пета Кокса і Польщі Олександра Кваснєвського просила президента України Віктора Януковича про помилування екс-глави МВС України Юрія Луценка.

"Ми з Коксом звернулися до президента Януковича помилувати Луценка", - повідомив Кваснєвський.

Вони аргументували свою пропозицію тим, що екс-міністр вже відбув половину терміну і його справа не настільки серйозна. " У березні очікується від їхньої місії прогрес щодо спостережень за справами Луценка і екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Якщо його не буде, то місія може бути припинена",- сказав він.

"Справи Луценка і Тимошенко можна вирішити, і настав час це зробити", - вважає він.

- Янукович пообіцяв Коморовському звільнити Луценка, - ЗМІ

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним в перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахуванні йому завищеною зарплати і наданні квартири, а також в розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі щодо екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитку у розмірі понад 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу і особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним ув'язненим.. !zn

Читайте також:

Питання про помилування ув'язнених регулює тільки Янукович, - захист Луценка

Регіонали пропонували звільнити Луценка, якщо він попросить помилування

Луценко не буде просити про помилування