Співдоповідачі ПАРЄ стурбовані позбавленням Власенка депутатського мандата

07 березня 19:22

Сергій Власенко покараний за політичний союз і юридичні поради екс-прем'єру Юлії Тимошенко, вважають у ПАРЄ.

 

Співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ) висловлюють "глибоку стурбованість і розчарування" у зв'язку з позбавленням Сергія Власенка депутатського мандата.

Про це йдеться в спільній заяві, зробленій співдоповідачами Маїлісом Репсом і Марієттою де Пубракс-Ландін спільно з доповідачем з питання про відділення політичної відповідальності від кримінальної Пітером Омтзигтом.

"Це викликає відчуття, що Власенко покараний за політичний союз і юридичні поради екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Його позбавили мандата народного за допомогою процедури, яку було неодноразово порушено", - заявили депутати ПАРЄ.

Вони також нагадали, що нещодавно Власенко не зміг прибути і на пленарне засідання ПАРЄ, оскільки "його утримали від відвідування". "Ми можемо тільки погодитися з Кетрін Ештон і Штефаном Фюле, які заявили, що виборці, а не суди можуть вирішувати яким повинен бути склад парламенту", - заявили політики.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка.

Даним рішенням ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень цього парламентарія. Позов спікера парламенту в суд аргументував суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

Власенко виступає захисником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в низці справ. !zn

Читайте також:

У Раді Європи попросили українську владу дати роз'яснення з приводу мандата Власенка

Опозиція змінює тактику і стратегію: Ми йдемо піднімати людей проти нинішньої влади

Євродепутат попередила, що санкції проти української влади не за горами

Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень