Соціолог: Довіра до Януковича на його «вотчині» впала з 80 до 50%

27 травня 16:54

Останні данні соціологічні данні свідчать, що довіра до президента Віктора Януковича на його «вотчині» впала до 50%, тоді як раніше йому довіряли понад 80% мешканців Донбасу, повідомила директор фонду «Демократичні ініціативи», старший науковий співробітник Інституту соціології НАНУ Ірина Бекешкіна.

 

В цілому ж по Україні рейтинг довіри до В.Януковича - 27%. Не довіряють йому 53%. «Якщо згадати минулий рік, то ці цифри виглядали навпаки», - сказала І.Бекешкіна в інтерв’ю виданню «Україна молода».

Крім того, за останній рік значно впав і рейтинг провладної Партії регіонів. «Падіння рейтингів Партії регіонів очевидне. Якщо узагальнити результати різних опитувань, зараз рейтинг ПР - приблизно 20% (тих, хто обіцяє піти на вибори), у Тимошенко - десь 15%», - сказала І.Бекешкіна.

Рівень довіри до влади і до опозиції зараз приблизно однаковий. «Під час опитування у квітні ми поставили запитання так: «Які політичні сили ви підтримуєте: ті, що зараз при владі, чи ті, що в опозиції?» Цікаві вийшли результати: у партії влади - 23%, в опозиції - 18%. Різниця, як бачимо, не разюча», - повідомила директор фонду «Демократичні ініціативи».

«Але найважливіше: 40% респондентів відповіли, що не підтримують ані владу, ані опозицію! Плюс є ті, хто не визначився. Крім того, ми отримали рекордно низьку кількість охочих іти на вибори - 53%. І ми знаємо, що ця цифра насправді ще нижча. Тому що політично апатичні люди здебільшого відмовляються спілкуватися з соціологом», - розповіла І.Бекешкіна.