Соцінтерн вимагає звільнити українських політв'язнів

07 вересня 09:14

Міжнародна організація засудила дії Януковича та української влади, які серйозно обмежили демократичні свободи і ведуть країну в бік авторитаризму. Соцінтерн об'єднує 150 партій з 120 країн світу.

 

Соціалістичний Інтернаціонал закликав звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та інших політичних ув'язнених до парламентських виборів.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщина», про це йдеться у тексті резолюції, прийнятої на ХХІV конгресі Соцінтерну у Кейптауні.

«В Україні останні дії президента та органів влади серйозно обмежили демократичні свободи. Це послідовне скочування до авторитаризму необхідно зупинити. Соціалістичний Інтернаціонал підтримує демократичні сили в Україні і закликає звільнити політичних ув'язнених, включаючи колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, до парламентських виборів у жовтні», - йдеться в резолюції конгресу.

Соціалістичний Інтернаціонал - міжнародна неурядова соціал-демократична організація, що об'єднує 148 партії з понад 120 країн світу, серед яких 102 є повноправними членами, у 15 - статус консультативних членів з правом дорадчого голосу та 31 - спостерігачі. !zn

Читайте також:

Соцпартію Мороза виключили з Соцінтерну

Хто виводить провідних політиків України на міжнародну сцену?

Тимошенко і Луценку остаточно відмовили у включенні до виборчого списку «Батьківщини»

Тюремне відомство заявило, що Тимошенко знімають на відео законно