Соратники Тимошенко заявили про значне погіршення її здоров'я

19 сiчня 15:53

Вага Тимошенко знизилася до 47 кілограм і вона не ступає на праву ногу, запевняють соратники екс-прем'єра. У лікарні кажуть, що колишня глава уряду нормально себе почуває і ні на що не скаржиться.

 

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зараз знаходиться в приміщенні площею 4,25 квадратних метра і її стан дуже важкий - про це розповіла народний депутат Людмила Денисова, яка вчора бачилася з Тимошенко.

"Вона перебуває в дуже важкому стані. Вона взагалі не спирається на праву ногу. Позавчора, коли вона збиралася спати, виміряли температуру тіла - 35,4 градуси. Вона важить 47 кілограмів", - сказала Денисова.

За її словами, ув'язнена лідер опозиції знаходиться в поганих умовах, а стан її здоров'я важкий. Денисова зазначила, що приміщення, в яких вона перебуває, не провітрюються, внаслідок чого в Тимошенко розвинулася гіпоксія (кисневе голодування).

"Вона рік і сім місяців не була на вулиці. Взагалі не дихала повітрям", - підкреслила вона.

Крім того, як повідомила депутат, камери відеоспостереження встановлено у всіх приміщеннях, де може перебувати Тимошенко, причому навіть у туалеті. Денисова також підкреслила, що всі вікна в приміщеннях закрито так, щоб Тимошенко не бачила вулиці.

"В інших камерах вікна не закриті, вони можуть бачити сонце. А вона не бачить нічого, у неї просто білий аркуш перед очима, вона навіть силуети дерев не бачить. Ми побачили всі ці камери, в туалеті, в душі, у всіх приміщеннях, де вона може бути встановлено камери", - сказала вона.

Тим не менш, Денисова зазначила, що Тимошенко досі сильна духом.

Разом з тим, головний лікар Центральної клінічної лікарні №5 Михайло Афанасьєв заявив, що колишній прем'єр нормально себе почуває і ні на що не скаржиться.

"Я спілкувався з Євгенією (дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія ) по телефону. Повідомив, що сьогодні у Юлії Тимошенко, як завжди, був лікар, стан пацієнтки нормальний, як і раніше. Абсолютно ніяких приводів для хвилювання немає. Вона почуває себе нормально, і ніяких додаткових скарг не озвучує", - сказав він.

Нагадаємо, 8 січня Тимошенко заявила, що починає акцію громадянської непокори. Вона відмовилася повертатися в свою палату в лікарні, вимагаючи прибрати цілодобове відеоспостереження, цілодобовий конвой у палаті і чоловіків-охоронців. !zn

Читайте також:

Дочка Тимошенко не пустили в лікарню до матері

Власенко: Тимошенко стало гірше, вона навіть спочатку мене не впізнала

Соратника Тимошенко розповіли, що за камерами в її палаті спостерігають 15 чоловіків

Жінок-депутатів викинули з лікарні Тимошенко