Соратник Луценка не згоден з ним щодо скасування недоторканності

23 травня 16:14

У нинішніх умовах недоторканність знімати не можна, бо це, на думку Володимира Ар'єва, єдине, що зупиняє владу «в бажанні посадити всіх, хто ще хоч щось може собі дозволити говорити проти цієї влади». Без чесної судової системи скасовувати недоторканність не має сенсу, вважає опозиціонер.

 

Скасування недоторканності народних депутатів призведе до знищення опозиції. Про це заявив народний депутат з фракції НУНС в парламенті Володимир Ар'єв, коментуючи заклик колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка підтримати зняття недоторканності з народних депутатів.

"В нинішніх умовах недоторканність знімати не можна ні в якому разі, бо це єдине, що зупиняє владу в бажанні посадити всіх, хто ще хоч щось може собі дозволити говорити проти цієї влади", - підкреслив Ар'єв.

Крім того, за його словами, навіть без парламенту недоторканність "не працює".

"Співробітники міліції сьогодні вільно застосовують силу проти народних депутатів, порушуються кримінальні справи. Остання перешкода - недоторканність", - зазначив він.

При цьому Ар'єв заявив, що недоторканність потрібно знімати з усіх - з президента, з суддів, з депутатів. "Але без чесної судової системи це позбавлено сенсу, адже влада повністю контролює весь суддівський корпус, призначає і знімає суддів, які приймають рішення за вказівкою з Банкової. В таких умовах залишитися повністю без захисту означає для опозиції припинити існування", - впевнений політик.

Нагадаємо, Луценко вважає, що депутатську недоторканність потрібно скасувати, навіть не дивлячись на те, що Партія регіонів збирається це зробити, щоб контролювати мажоритарників наступного парламенту. За словами засудженого екс-міністра, чим менше будуть відчувати себе в безпеці народні обранці, тим швидше вони займуться відновленням правосуддя.

Нагадаємо, що законопроект про зняття недоторканності Рада має намір розглянути 5 липня. Проте опозиція наполягає, що недоторканність має бути знята також з президента Віктора Януковича і суддів. !zn

Читайте також:

З недоторканністю окремої касти потрібно покінчити, - Луценко

Литвин запропонував «не дурити людей» з відміною недоторканністю

У Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності


Депутата парламенту Литви позбавили недоторканності за перевищення швидкості


Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію