Соколовського доставлять до Печерського суду примусово

16 серпня 09:02

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку до суду колишнього представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського для дачі свідчень у «газовій справі» щодо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

 

Згідно з рішенням суду, Б. Соколовського доставлять до зали засідань Печерського суду у вівторок 16 серпня до 9:30.

Раніше Р. Кірєєв зазначив, що Б. Соколовського неодноразово викликали на допит, а 10 серпня він передав заяву до канцелярії суду про те, що до 1 вересня «через стан здоров'я та виробничі необхідності» не може давати свідчення в суді.

Нагадаємо: 1 серпня допитано екс-міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського, а також екс-міністра оборони Юрія Єханурова.

27 липня Печерський райсуд Києва допитав у «газовій» справі Юлії Тимошенко екс-міністра промислової політики Володимира Новицького, а також, у цей день суд допитав колишнього міністра палива та енергетики Юрія Продана у цій кримінальній справі.

26 липня допитано директора юридичного департаменту НАК «Нафтогаз Україна» Валерія Винокурова.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю. Тимошенко в перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році.