Сьогодні Янукович програв би президентські вибори будь-якому опозиціонеру

28 грудня 10:03

Якби президентські вибори відбулися сьогодні, Віктора Януковича у першому турі підтримали б 22% виборців, тоді як сумарний рейтинг основних опозиційних кандидатів складає 36%.

 

Якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, то у другому турі опозиційний кандидат переміг би чинного главу держави Віктора Януковича.

Так директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна прокоментувала дані соцопитування у своєму Facebook. Перед цим вона оприлюднила дані соцопитування.

«Якби в Україні відбулися дострокові президентські вибори, і в них взяли б участь лідери опозиційних партій, то до другого туру вийшли б Віктор Янукович - 22,9% і Юлія Тимошенко - 13,1% або Віталій Кличко - 11,7%» , - сказала соціолог.

У разі, якщо Тимошенко не візьме участь у виборах, то, за даними опитування, у другий тур потрапили б Янукович 22,7% і Яценюк - 14,0% або Кличко - 13,1%, додала вона.

Далі в рейтингу розмістилися Петро Симоненко - 6,2% та Олег Тягнибок - 5,2%. 18% відсотків не визначилися з відповіддю.

Пізніше у своєму Facebook Бекешкіна зазначила, що мова йде про перший тур. «Причому Янукович від влади один, а опозиціонерів аж четверо - Тимошенко, Кличко, Яценюк, Тягнибок, і в сумі вони набирають 36%, а у Януковича - 22%», - підкреслила Бекешкіна.

«Тобто - реальний висновок з цих даних - що в разі проведення чесних виборів зараз пролетів би Янукович у другому турі, точно - пролетів би. Так само як опозиція перемогла сумарно, перемогла за партійними списками, так само у другому турі кандидат від опозиції (навіть не важливо - єдиний або той, хто вийде у другий тур, щоб не билися між собою) з великою ймовірністю (принаймні, зараз ) переміг би Януковича», - зазначила соціолог. !zn

Читайте також:

У 2012 році «покращення» відчули менше 10% українців

Українці назвали Тимошенко найкращим прем’єр-міністром за роки Незалежності

«Розчаруваннями року» знову стали Азаров і Янукович