Сьогодні суд продовжує розгляд справи Луценка

09 червня 07:07

Печерський районний суд Києва сьогодні продовжує розгляд по суті справи екс-голови МВС Юрія Луценка. Про це повідомили у прес-службі «Народної самооборони».

 

Початок судового засідання - о 10:00.

«Запрошуємо всіх небайдужих підтримати Юрія Луценка і висловити свій протест проти його незаконного утримання під вартою. Прийди і підтримай наше гасло «Свободу Юрію Луценку!» - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 27 травня судове засідання у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка було перенесено через відсутність водія Ю.Луценка Леоніда Приступлюка. У той же час, Ю.Луценко заявив, що йому вже підготовлено вирок суду у вигляді 8 років позбавлення волі.

23 травня Печерський райсуд Києва призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням Ю.Луценка на 27 травня і залишив екс-міністру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У той же день його було доставлено до Київського слідчого ізолятора. З 24 травня 2011 року Ю.Луценко відмовився від голодування, про що написав офіційну заяву.

Екс-міністру інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, і зловживання владою, яке було скоєно працівником правоохоронного органу. А саме, незаконне заволодіння бюджетними коштами у вигляді незаконно нарахованого одному з підлеглих і отриманого ним грошового утримання, вихідної допомоги у зв'язку зі звільненням, а також пенсії на загальну суму понад 238 тисяч гривень.

Окрім цього, Луценка звинувачують у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, зокрема при виданні ним, як міністром внутрішніх справ України незаконного наказу про надання вищезазначеному працівнику права на позачергове отримання житла від МВС України (чим державі, на думку прокуратури, завдано матеріальних збитків на суму понад 130 тисяч гривень). Луценку інкримінується і надмірна марнотратність при організації заходів, пов'язаних зі святкуванням 17 і 18 річниці «Дня міліції» (суму збитків оцінено у 300 тис. грн).

Також, прокуратура вважає Луценка винним у незаконному продовженні терміну ведення оперативно-розшукової діяльності, чим завдано істотної шкоди інтересам громадян України, тобто у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України.