Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

18 лютого 15:59

Якщо Кличко піде єдиним кандидатом від опозиції, він набере близько 50% голосів киян і легко переможе своїх суперників. Сам він поки не визначився, чи готовий йти в мери.

 

У разі висунення Віталія Кличка єдиним кандидатом від партії "УДАР", ВО "Батьківщина", і ВО "Свобода" на виборах мера Києва, за нього проголосували б найбільше число киян: 39,8% всіх респондентів, або 49,0% тих, хто збирається взяти участь у виборах. Про це свідчать дані лютневого соцопитування Центру Разумкова.

За Олександра Попова готові проголосувати 20,9% всіх опитаних, або 25,9% тих, хто збирається взяти участь у виборах.

Інші кандидати підтримали б менше респондентів: Олександра Омельченка 2,5%, або 3,1% тих, хто збирається взяти участь у виборах, Віктора Пилипишина 0,6%, або 0,5% відповідно, Василя Горбаля 0,2% всіх, так і тих, хто збирається взяти участь у виборах. За іншого кандидата проголосували б 4,3% всіх або 4,8% тих, хто збирається взяти участь у виборах. Решта респондентів не визначилися з відповіддю, проголосували б проти всіх або не брали б участі в голосуванні.

Впевнені, що візьмуть участь у виборах київського міського голови, якщо б ці вибори проходили найближчим часом, трохи менше половини киян (43,4%). Близько чверті опитаних (28,4%) відповіли, що найімовірніше взяли б участь у виборах. Впевнені, що не брали б участь у виборах 6,7% респондентів, а швидше за все не брали б участі - 9,1% опитаних. Ще 12,0% опитаних киян вагалися з відповіддю, а 0,4% не відповіли на питання.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова в Києві з 5 по 13 лютого 2013 року. Опитано 1622 респондентыв у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,5%. !zn

Читайте також:

"Батьківщина" не радилася з Кличком, коли висувала його в мери

Опозиція просить Кличка швидше визначитися з висуненням в мери

"Батьківщина" підтримає Кличка на виборах мера Києва