Соціологи вважають Тягнибока найслабшим суперником Януковича у другому турі

15 лютого 12:43

Витягнути Тягнибока у другий тур - це єдиний спосіб для Януковича легітимно залишитися на другий термін президентом.

 

Віктор Янукович залишається найбільш рейтинговим кандидатом у президенти, однак у другому турі він програє будь-якому кандидата від опозиції, окрім лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока. Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна в інтерв'ю ТСН.uа.

"У другому турі, якби вибори були зараз, він (Янукович) точно б програв. Однозначно б програв. Ну, може, крім Тягнибока. А іншим - хоч Кличку, хоч Яценюку, хоч чорту (але не такому радикальному, як Тягнибок) програв би", - зазначила вона.

Соціолог вважає, що для опозиції не обов'язково виставляти на виборах єдиного кандидата. "Я думаю, що це взагалі не обов'язково. Якщо б не одне "але", якщо б вони не почали знищувати один одного, борючись за рейтинг. Якби цього не було, будь ласка, нехай за "гамбурзьким рахунком" - в першому турі перемагає найсильніший. Немає проблем! Але тут є небезпека, що Тягнибока витягнуть у другий тур. Таке часто буває на мерських виборах. Адже Черновецький взяв 30%. А ті двоє - Кличко і Турчинов - взяли набагато більше в сумі. Але мером став Черновецький. Так і тут. Тягнибок може отримати на 1-2% більше. А Тягнибок – це єдиний, хто програє Януковичу, тому що багато хто його побоюється. Витягнути Тягнибока в другий тур - це єдиний спосіб для Януковича легітимно залишитися на другий термін президентом. І ми бачимо, що вже грають на амбіціях Тягнибока. Він вже сам говорив, що може стати президентом", - нагадала Бекешкіна. !zn

Читайте також:

Регіонали вже вирішили, що за президентство Янукович битиметься з Тягнибоком

Тягнибок вважає недоцільним об'єднання з "Батьківщиною" і "УДАРом"

Тимошенко благословила Яценюка на пост президента, - Кужель