Слідом за Тимошенко на 17 тис. грн оштрафували Власенка

13 лютого 16:18

Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко повинен виплатити суду 17 тисяч гривень за неповагу до суду.

 

Слідчий суддя Оксана Царевич притягла до адміністративної відповідальності захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, зобов'язавши стягнути з нього суму, еквівалентну 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вона підкреслила, що Власенка двічі попереджали про адміністративну відповідальність за порушення порядку в залі, проте той не відреагував належним чином.

За її словами, Власенко під час сьогоднішнього і попереднього засідання неодноразово вступав у суперечку зі слідчим-суддею, неодноразово висловлював неповагу на адресу суддів. Виходячи з цього, суд прийшов до висновку призначити Власенку максимальне адміністративне стягнення.

Після оголошення постанови про притягнення до адмінвідповідальності захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка і стягнення з нього штрафу у залі засідання почався безлад: присутні народні депутати бурхливо відреагували на таку постанову і емоційно висловлювалися на адресу Царевич.

Раніше слідчий суддя Оксана Царевич визнала екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною у скоєнні адміністративного правопорушення у неповазі до суду і постановила стягнути з неї штраф у розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. !zn

Читайте також:

Тимошенко оштрафували на 17 тис. грн за неповагу до суду

Власенко спростував відмову Тимошенко їхати в Київ на судове засідання у справі Щербаня

Тимошенко вже десять місяців відмовляється прибути до суду щодо ЄЕСУ

Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон