Слідчий - Луценку: "Хочеш зустрітися з дітьми - дай компромат на Тимошенко"

23 травня 06:34

«Дозволю побачення з дітьми, якщо дасте нам щось на Тимошенко». Так відреагував слідчий Войченко на прохання Юрія Луценка зустрітися з дітьми.

 

Про це повідомила дружина Ю.Луценка Ірина в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

Вона розповіла: "Коли ще Юра був у СІЗО, діти просили влаштувати побачення. Я дзвонила слідчому Войченку, попросила пустити дітей. Войченко у той же день прибіг до Луценка і каже: «Дозволю побачення з дітьми, якщо дасте нам щось на Тимошенко»".

За її словами, Ю.Луценко відповів слідчому: «Якщо так стоїть питання, я відмовляюся від побачень з дітьми, не хочу, щоб вони бачили мене в таких умовах».

У лікарню до батька синів Луценка також не пускають. Тим не менше, одного разу їм вдалося побачитися: "Одного разу привезла синів, вони стояли внизу, а я піднялася до чоловіка. Кажу: «Юра, подивися, діти прийшли, тобі є заради кого жити!» (плаче - авт.). Він піднявся, махнув їм рукою. Сказав: «як діти виросли без мене». Це була хвилина, коли назовні вирвалося, те, про що він думає, але не дозволяє говорити вголос. Я знаю, чим його можна зачепити", - розповіла І.Луценко.

Як повідомляли ЗМІ, у січні цього року слідчий Сергій Войченко, що займається справою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, вимагав завести справу на його старшого сина Олександра.

"Газета по-київськи" з посиланням на джерела у Генпрокуратурі тоді писала, що Войченко заявив, ніби син Луценка погрожував йому розправою після засідання Апеляційного суду 6 січня, коли екс-міністра не звільнили під підписку про невиїзд.


У Луценка двоє синів: 22-річний Олександр та 11-річний Віталій.

Сьогодні в Печерському суді починається попереднє слухання у справі Ю.Луценка. Генпрокуратура звинувачує його у перевищенні влади та зловживанні службовим становищем, що вилилося державі у збитки на суму 979 тис. грн. Максимальний термін за трьома епізодами звинувачення - за нарахування стажу водієві, нібито розкішне святкування Дня міліції під час кризи і незаконне розпорядження про стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка - 12 років в'язниці.