Слідча комісія ВР не змогла довести державну зраду Тимошенко

14 березня 12:00

Слідча комісія не змогла довести державну зраду Тимошенко, однак встановила факт приховування екс-прем'єром обставин, які мали прямий вплив на її поведінку під час перемовин.

 

Слідча комісія на чолі з Інною Богословською не змогла довести факт державної зради Юлії Тимошенко. Про це сама Богословська заявила перед засіданням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" на наявність ознак держзради у сфері економічної безпеки України.

Богословська зазначила, що у комісії недостатньо матеріалів для того, щоб кваліфікувати дії Тимошенко як державну зраду.

За її словами, відповідно до українського законодавства, має бути доведено наявність наміру завдати шкоди економічним інтересам держави. Вона зазначила, що комісія встановила факт приховування Тимошенко від суспільства і влади «обставин, які мали прямий вплив на її поведінку під час перемовин».

За словами Богословської, визначити наявність або відсутність наміру в даному випадку повинні слідчі органи, оскільки у парламентської комісії відповідних інструментів немає. Політик зазначила, що є ознаки, які можна кваліфікувати як державну зраду, але довести це за допомогою тих механізмів, які є у тимчасової слідчої комісії, не можна.

Нагадаємо, раніше Богослосвская заявляла, що СБУ надала їй «головний документ, що підтверджує факт особистої зацікавленості Тимошенко в підписанні невигідних для України газових контрактів. !zn

Читайте також:

В НАТО турбуються за долю Тимошенко і Луценка


Богословська нагадала про кримінальне минуле «вищих посадових осіб»


Податкова: Справу Тимошенко щодо ЄЕСУ можуть закрити, якщо вона зізнається