Склад нового Кабміну затвердять цього тижня

19 грудня 08:28

Рішення щодо складу уряду очікується на поточному тижні. Ретельний підбір кандидатів пов'язаний з тим, що на міністрів і новий уряд ляже дуже великий спектр завдань.

 

Рішення щодо складу уряду очікується на поточному тижні. Про це повідомив прес-секретар прем'єр-міністра України Миколи Азарова Віталій Лук'яненко.

«Прем'єр-міністр продовжує розглядати кандидатури, проводячи консультації. Рішення щодо складу уряду очікується на поточному тижні», - сказав він журналістам у середу в Києві.

За його словами, такий ретельний підбір кандидатів пов'язаний з тим, що на міністрів і новий уряд ляже дуже великий спектр завдань. Тому Азаров, підбираючи склад уряду, робить вибір на користь професіоналів, зазначив прес-секретар прем'єра.

Як повідомлялося, на парламентських виборах 28 грудня Азаров очолив список Партії регіонів і був обраний народним депутатом. 3 грудня він написав заяву, і президент України Віктор Янукович прийняв його відставку разом з усім складом Кабінету міністрів.

Окремими указами були звільнені з посад сім членів уряду, які були обрані народними депутатами. Зокрема, Янукович звільнив віце-прем'єра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова у зв'язку з обранням його народним депутатом, віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балогу, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка , міністра юстиції Олександра Лавриновича, міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка, міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

9 грудня В.Янукович запропонував кандидатуру Азарова на посаду прем'єра. 12 грудня на першому засіданні Верховної Ради 7 скликання Азаров прийняв присягу народного депутата, а на засіданні 13 грудня парламент дав згоду на призначення його прем'єр-міністром.

Згідно з Конституцією, прем'єр-міністр призначається Президентом України за згодою більше ніж половини від конституційного складу Верховної Ради. Персональний склад Кабінету міністрів призначається Президентом України за поданням прем'єр-міністра. !zn

Читайте також:

Азаров у середу представить новий уряд: кадрових сюрпризів чекати не варто

Азарова позбавили депутатських повноважень

Азаров ще шукає міністрів, які не будуть скиглити і бурчати