Сирійські повстанці збили два урядових МіГи (ВІДЕО)

05 вересня 09:56

Бійці Вільної сирійської армії (ВСА) збили в провінції Ідліб два винищувачі МіГ сирійських ВВС.

 

Повстанці з Вільної армії Сирії заявили про те, що збили два урядових літаки МіГ, повідомляє «Аль-Арабія».

За словами повстанців, літаки були збиті над територією північно-західної провінції Ідбліб. Вільна армія Сирії продемонструвала відео, на якому були зображені уламки літаків, а також тіло одного з пілотів. Дамаск поки не прокоментував заяву повстанців.

За даними опозиційного видання Sham Netowrk до 4 вересня повстанцям також вдалося захопити контроль над військовим аеродромом в місті Абу-Кемаль, розташованому на території провінції Дейр-ез-Зор на кордоні з Іраком.

Урядові сили користуються великою перевагою в повітрі у порівнянні з повстанцями. У зв'язку з цим останнім часом супротивники режиму президента країни Башара Асада стали частіше завдавати ударів по урядовим повітряним суднам і аеропортам.


Нагадаємо, 30 серпня повстанці заявили, що збили над територією провінції Ідліб винищувач-бомбардувальник урядових сил. Минулого тижня Вільна армія Сирії повідомила про знищення 11 урядових вертольотів в районі Алеппо.

Крім того, 1 вересня Вільна армія Сирії заявила про намір збивати цивільні літаки, які опиняться в районі аеропортів Дамаска і Алеппо. Ці повітряні судна, за словами повстанців, використовуються для перевезення зброї і боєприпасів. МЗС РФ у відповідь на загрозу завдавати удари по цивільним літакам порівняв повстанців з терористами.

Протистояння між повстанцями і урядовими силами триває в Сирії з березня 2011 року. Влітку 2012 року все світове співтовариство визнало, що конфлікт у Сирії переріс у повномасштабну громадянську війну. Жертвами зіткнень стали, за різними оцінками, більше 20 тисяч осіб. Дії щодо мирного врегулювання ситуації в регіоні успіхами не увінчалися. !zn

Читайте також:

Українці не можуть вибратися з Сирії, бо не попереджені про евакуацію

Сирійські повстанці під вигуки «Аллах акбар» збили урядовий винищувач (відео)

Сирійські повстанці збили вертоліт над Дамаском (ВІДЕО)