Сирійські повстанці захопили ракети урядових військ (ВІДЕО)

29 серпня 05:50

Бойовики сирійської опозиції захопили 10 ракет урядових військ. На думку сирійських повстанців, захоплені ракети належать до класу «земля-земля» і частина з них вже готова до запуску.

 

Група повстанців з сирійської опозиції оголосила, що їй вдалося захопити 10 ракет з арсеналів урядової армії Сирії.

У повідомленні стверджується, що угруповання «Батальйони партизан ісламу», яке діє у сирійській провінції Дамаск, змогло захопити ракети, про що свідчить відеоролик, викладений ним в YouTube, що демонструє трофеї, а також склад, на якому вони зберігались.

«Операція (щодо захоплення ракет - ред.) була проведена «Партизаном ісламу», діючими в тісному контакті з Військовою радою», - заявив представник Військової ради опозиційного уряду Сирійської вільної армії Ансар аль-Іслам.

Представник «Партизан ісламу» - повідомив, що це - найбільше повстанське угрупування у провінції, яке також воює і в інших районах країни.

Він зазначив, що поки неможливо визначити тип захоплених ракет, імовірно, вони належать до класу «земля-земля», причому чотири з них були готові до негайного пуску одразу після захоплення.



Офіційний Дамаск поки ніяк не прокоментував дане повідомлення.

Нагадаємо, що це не перший серйозний трофей повстанців у цьому місяці. У середині серпня повідомлялося, що повстанці знищили літак урядових військ. В якості доказу тоді теж було викладено відеозапис падіння машини. Літак був збитий над містом Мохессен у провінції Дейр-ез-Зор на сході країни, повідомили очевидці.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинули не менше 20 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Захід допоможе Сирії тільки після розриву відносин Дамаска з Іраном

Війська Асада почали зачистку Дамаска від повстанців: в сирійській столиці знову спалахнули кровопролитні бої

Сирійські повстанці збили вертоліт над Дамаском (ВІДЕО)

Сирійська опозиція відбила військові об’єкти на кордоні з Іраком