Сирійські повстанці побажали Ромні перемогти Обаму на виборах

06 листопада 13:12

Противники Башара Асада розраховують, що Ромні у разі перемоги на виборах допоможе їм роздобути зброю і введе над Сирією безпольотну зону. Втім, повстанці сподіваються на допомогу від США навіть у разі перемоги Обами.

 

Глава опозиційного військової ради сирійського міста Дараа генерал Ахмед Німа заявив, що сподівається на перемогу Мітта Ромні на майбутніх президентських виборах у США, повідомляє у своєму близькосхідному блозі газета The Guardian.

«Я бажаю перемоги Ромні. Під час передвиборчої кампанії він говорив, що намагатиметься допомогти Сирії. Ми хочемо, щоб він допоміг нам отримати зброю і ввів над країною безпольотну зону», - пояснив представник повстанців.

Ахмед Німа також сказав, що сподівається на допомогу від США навіть у разі перемоги Барака Обами: «Сподіваємося, що після переобрання президент США допоможе припинити різанину, розпочату Башаром Асадом, а не буде безмовно дивитися на те, що відбувається». На думку генерала, під час другого терміну Обама зможе діяти рішучіше, ніж до переобрання.

Під час дебатів з чинним президентом Бараком Обамою Ромні заявляв, що в разі своєї перемоги обов'язково допоможе сирійським опозиціонерам сучасною зброєю. При цьому республіканець, однак, виключив можливість прямого військового втручання США в сирійський конфлікт.

Зі свого боку Обама під час передвиборчої кампанії заявляв, що його адміністрація зайнята пошуком у Сирії людей, яким можна було б надати і фінансування, і озброєння.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року. Соціологи заявляють, що шанси чинного глави держави поки виглядають переважніше.

Німа поскаржився, що досі Вашингтон взагалі ніяк не допоміг повстанцям. За його словами, опозиція все одно буде «до кінця» боротися проти Асада незалежно від подальшої позиції США з приводу допомоги. У цих умовах фінансування повстанців надходить з багатих країн Перської затоки, а також з Лівії. !zn

Читайте також:

За день до виборів рейтинги Обами і Ромні зрівнялися

У світі хотіли б бачити президентом США Обаму, а не Ромні: опитування Бі-бі-сі

Чавес хотів би бачити президентом США «хорошого хлопця» Обаму