Сирійська влада спростувала повідомлення про втечу віце-президента

18 серпня 11:57

Державне ТБ спростувало інформацію, що віце-президент Сирії приєднався до повстанців і втік до Йорданії.

 

Сирійське державне телебачення спростувало 18 серпня повідомлення про те, що віце-президент Сирії Фарук аль-Шараа приєднався до повстанців і втік до Йорданії.

Про це стало відомо з переданого по сирійському ТВ повідомлення з офісу аль-Шараа. Зокрема, в ньому говорилося, що віце-президент "ніколи не мав намірів залишати країну". Також наводиться заява чиновника про те, що він вітає призначення Лахдара Браха спецпредставником ООН у Сирії.

Сам аль-Шараа в телеефірі не з'явився. Сирійська опозиція, як передає "Аль-Арабія", стверджує, що заява сирійського телебачення не відповідає дійсності, і віце-президент перебуває в Йорданії. Один з представників повстанців також заявив "Аль-Арабії", що у аль-Шараа немає офісу в Дамаску, з посиланням на спростування про його втечу.

- Призначено нового спецпосланник ООН по Сирії

Фарук аль-Шараа обіймає пост віце-президента Сирії з 2006 року, впродовж десятиліть він перебував на держслужбі в Сирії і вважається одним з вірних соратників президента Башара Асада. Раніше стало відомо, що на бік повстанців перейшов прем'єр-міністр Сирії Рійяд Хіджаб. 16 серпня він закликав інших чиновників послідувати його прикладу.

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинуло не менше 20 тисяч людей. !zn

Читайте також:

Обама дозволив спецслужбам США допомагати повстанцям у Сирії

Американська супербомба для Ірану готова, ВПС здатні застосувати її в будь-який момент

Друга група евакуйованих із Сирії українців прибула в Київ

Москва не планує надавати Асаду політичний притулок