Сирія готова прийняти спостерігачів Радбезу ООН

15 квiтня 15:05

Офіційна влада Сирії висловили готовність прийняти групу спостерігачів, які будуть курирувати процес врегулювання ситуації в країні.

 

Сирійський уряд вітає рішення Ради безпеки ООН про відправку групи спостерігачів, які стежитимуть за перемир'ям у країні, повідомив радник сирійського президента зі зв'язків з пресою Бутайн Шаабан.
Перша група спостерігачів прибуде до Сирії ввечері 15 квітня, повідомив прес-секретар спецпосланця ООН і ЛАД по Сирії Кофі Аннана.
План Аннана з врегулювання кризи в Сирії був підтриманий Радою безпеки ООН, яка 14 квітня схвалила резолюцію про направлення в країну невійськової групи спостерігачів.
Наразі в рамках плану Аннана в Сирії діє перемир'я між збройним крилом опозиції "Сирійської вільної армії" і військами президента Башара Асада. Західні ЗМІ з посиланням на місцевих активістів і правозахисників повідомляють, що урядові війська неодноразово порушували домовленість про припинення вогню.
У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальне число жертв перевищило 9000 осіб. Сирійська влада заявляє, що в сутичках з озброєною опозицією загинуло більше 2,5 тисячі військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а число жертв серед мирного населення перевищило 3,2 тисячі осіб. !zn
Читайте також: