Синові регіонала Володимира Демішкана дали умовно «за жорстоке вбивство»

31 сiчня 15:19

Син депутата-регіонала Володимира Демішкана отримав умовне покарання «за організацію викрадення та жорстокого вбивства». Його співучасників засудили на п'ять і сім років в'язниці. Судовий розгляд було проведено так, що потерпілі не мали права його оскаржити.

 

Син депутата-регіонала Володимира Демішкана Сергій, який був обвинувачений в організації викрадення та жорстокого вбивства отримав умовне покарання.Про це повідомили в програмі ТВІ "Знак оклику".

Засуджений Демішкан свою вину визнав повністю і показав, де знаходиться труп, проте покарання отримав умовно. Співучасники вбивства - Сергій Левченко та Олександр Кудрін, - отримали 5 та 7 років реального позбавлення волі відповідно.

Суддя Баришівського райсуду Київської області Володимир Яременко постановив вирок у справі Демішкана прямо напередодні нового 2012 року.

"Судовий розгляд було проведено за такої умови, що про це не знали потерпілі і, відповідно, щоб не мали права його оскаржити", - заявив Андрій Мамалига, представник родини загиблого Василя Кривозуба в суді.

"Це вирок не Демішкану, це вирок судовій системі. Він увійде в анали суддівського свавілля і прокурорства", - додав Мамалига.

Водночас, у коментарі журналістам, суддя Яременко заявив, що у справі "не було плану на умисне вбивство. Вони хотіли його привезти до нотаріуса. Можливо, там у діях було необережне вбивство".

Як відомо, злочин було скоєно ще в листопаді 2007 року. Тоді в Києві було викрадено 62-літнього Василя Кривозуба, директора авіакомпанії "Крунк", ветерана афганської війни.

Як пізніше з'ясувалося, Кривозуба взяв у полон його партнер з бізнесу – син народного депутата-регіонала Сергій Демішкан зі своїм кумом Сергієм Левченком і спільним знайомим Олександром Курдіним.

Компанія Кривозуба "Крунк" мала у розпорядженні декілька літаків АН-26. Демішкан їх брав в оренду і передавав у суборенду іншим особам.

Пізніше Кривозуб вирішив розірвати договір у зв'язку з несплатою. За версією слідства це і стало причиною вбивства.

Як відомо, за допомогою джерел у правоохоронних органах журналістові Анатолію Шарію вдалося отримати протоколи допитів підозрюваних, які були опубліковані на сайті «Обозреватель».

У першому протоколі допиту від 19.12.2007 року Олександр Курдін розповів, як Демішкан запропонував убити «діда», як вони його вивезли, як чекали сутінків, як топили. У протоколі від 09.04.2008 він крок за кроком описав весь процес злочину, з цікавими цитатами Демішкана: «При цьому Демішкан говорив Кривозубу, що той вже своє віджив».

«Дорогою я дав Кривозубу В.І. горілку. Він ще дужче сп'янів, почав щось бурмотіти, співати, і говорити мені, що я хороша людина. Це злило Демішкана С.В. Він лаявся і кілька разів сказав «Передаси привіт Кусто!», - написано у протоколі.

«Згодом судмедексперт опише, через що помер Кривозуб. Демішкан, наступивши на грудну клітку своєї жертви, зламав два ребра останньої», - написано у матеріалі-розслідуванні.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

«Коли я допоміг Демішкану С.В. покласти Кривозуба В.І. з батареєю на перила мосту, Кривозуб В.І. був живий, і щось говорив невиразно», - зізнався співучасник вбивства. !zn

Читайте також:

Кримських депутатів за півгодини переконали виділити 9 тис. га землі друзям Януковича

Горбулін американському послу: ПР частково складається з «відвертих злочинців»