Сина Луценка примушували написати прохання про помилування батька

02 квiтня 12:36

Екс-глава МВС Юрій Луценко повідомив, що його сина примушували звернутися до Віктора Януковича з проханням про помилування, але Луценко-молодший не має наміру прогинатися перед тим, хто позбавив його батька волі.

 

Від сина екс-глава МВС Юрія Луценка вимагали написати прохання про помилування батька. Про це сказав Юрій Луценко під час розгляду касації у суді.

"Мій син не прогнеться перед тими, хто позбавив його батька волі", - сказав він.

Луценко зізнався, що не розраховує на позитивне рішення Вищого адміністративного суду. На питання, чому він не просив відводу судді Тетяни Широян, екс-міністр сказав, що "в суді немає інших суддів".

"Широян така, як і весь суд. Я знаю, що обіцяно виконуючому обов'язки голови суду за цю справу. Моя справа довести відсутність правосуддя в Україні", - додав він.

Екс-міністр не скептично оцінив перспективи помилування його президентом.

У перерві Луценко встиг поспілкуватися з 2 журналістами, депутатами Володимиром Філенком і Тарасом Стецьківим.

Як повідомлялося, у вівторок, 2 квітня, Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ розглядає касаційну скаргу захисту екс-глави МВС Луценка на вирок Печерського районного суду Києва, згодом підтверджений апеляційною інстанцією з посадових злочинів Луценка.

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець вважає, що його підзахисний 2 квітня не буде звільненийз під варти за рішенням суду касаційної інстанції.

У свою чергу адвокат Валентина Теличенко вважає, що Вищий спецсуд має кілька можливостей звільнити Юрія Луценка від відбування покарання. На її думку, рішення у справі Луценка або підтвердить наміри України щодо євроінтеграції, або поховає останні надії на те, що в листопаді у Вільнюсі Угоду про асоціацію з ЄС буде підписано. "Очевидно, красномовним сигналом українського бажання асоціюватися з ЄС було б скасування вироку. Але навряд чи це відбудеться, думаю, на це ніхто не розраховує", - сказала Теличенко.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Апеляційний суд Києва залишив чинним цей вирок.

Окрім того, 17 серпня 2012 року Печерський райсуд визнав екс-міністра також винним у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка і засудив до 2 років обмеження свободи. Апеляція залишила чинним цей вирок. Розгляд касації призначено на 4 квітня 2013 року.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, через кілька днів за рішенням суду він був заарештований.

Екс-глава МВС відбуває покарання за скоєння низки посадових злочинів у Менській колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 року. !zn

Читайте також:

Адвокат Луценка не розраховує на звільнення екс-міністра 2 квітня

Наступного тижня Вищий спецсуд може звільнити Луценка, - адвокат

У пенітенціарній службі порадили Луценку зайнятися здоров'ям, а не політикою