Сім'я Каддафі переїхала до Єгипту

26 вересня 13:16

Члени родини колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, які після штурму Тріполі військами опозиції перебралися до Алжиру, тепер переїхали до Єгипту. За інформацією алжирського видання El Khabar, вісім родичів полковника відлетіли до Каїра регулярним рейсом ввечері 24 вересня.

 

Припускають, що серед членів сім'ї знаходилася дочка М.Каддафі Аїша, яка регулярно виступає з заявами про продовження боротьби проти військ Перехідної національної ради. Раніше повідомлялося, що під час перетину кордону вона народила дочку Сафію.

Раніше повідомлялося, що алжирська влада не дозволяє сім'ї полковника залишитися у країні. Про намір домагатися екстрадиції родичів М.Каддафі заявили представники Перехідної національної ради Лівії. Серед тих, хто покинув Лівію у серпні, були дружина полковника Сафія, його дочка Аїша, сини Мухаммед і Ганнібал, а також кілька онуків.

ЗМІ також писали, що в ході бойових дій у Лівії М.Каддафі втратив сина Хаміса. За інформацією опозиції, він їхав у броньованій Toyota Land Cruiser, коли в автомобіль потрапив гарматень, імовірно, випущений з вертольота сил НАТО. Інцидент стався у 60 км на південь від столиці Лівії Тріполі.

Після загибелі Хаміса у полковника залишилося п'ятеро синів - Мухаммед, Сааді, Сеіф аль-Іслам, Мутасім Біляль і Ганнібал. Ще один син лідера Джамахірії, Сеіф аль-Араб, був убитий в результаті натовської бомбардування Тріполі 1 травня 2011 року. Разом з ним тоді загинули троє онуків М.Каддафі.