Симоненко: Вугільна промисловість повинна бути під контролем держави

09 жовтня 13:52

Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що сьогодні більшість важливих для України промислових областей практично не розвиваються і знаходяться в пригнобленому стані.

 

В України є достатньо фінансів і ресурсів, щоб підтримати і розвивати вугільну промисловість.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з виборці в м. Кременчук Полтавської області.

Політик підкреслив, що сьогодні більшість важливих для України промислових областей практично не розвиваються і знаходяться в пригнобленому стані.

Він також додав, що влада за всі роки незалежності пояснювала такий занепад відсутністю фінансів, необхідних для розвитку тих чи інших сфер.

«Але насправді в України є можливості і для наповнення бюджету, і для виділення необхідних коштів .. Більше того, ці кошти і зараз виділяються, щоправда не в інтересах держави», - сказав Симоненко.

Лідер КПУ навів як приклад вугільну промисловість, на розвиток якої, нібито, виділяються десятки мільйонів.

«Але насправді ці гроші спрямовані на прибуток великого капіталу. Тобто у нас немає балансу держава-гроші і держава для людей. У нас є держава-гроші в інтересах кланів. А ті в свою чергу використовують вугільну промисловість в своїх цілях», - сказав він.

Підсумовуючи, Симоненко додав, що цей розрив між інтересами призведе до того, що Україна повністю вичерпає свої ресурси.

«Вугільна промисловість, як і інша стратегічно важлива галузь повинна бути під контролем держави, що не тільки дозволить розвивати її, але і контролювати кошти, які виділяються в ту чи іншу сферу», - резюмував політик. !zn

Читайте також:

Комуністи не підуть в коаліцію з Партією регіонів - Голуб

Симоненко: Влада розв’язала проти комуністів пропагандистську війну

Шахти Кривого Рогу принесли дохід у 9 бюджетів міста у «чужу кишеню» - Симоненко

Найбільше фальсифікацій буде на сході та півдні України, - Симоненко