Сім'я Януковича має намір стягнути компенсацію з України

28 березня 03:51

Олександр Янукович поки не називає суму, яку вимагає в якості компенсації від України.

 

Сім'я екс-президента України Віктора Януковича зробила юридичні кроки для стягнення з України компенсації в рамках справи про оскарження санкцій. Мова йде про витрати, які понесла сім'я Януковича на адвокатів

"Мною і батьком нещодавно були зроблені юридичні кроки для стягнення даних коштів з України", - йдеться в заяві Олександра Януковича (старшого сина Віктора Януковича).

У коментарі уточнюється, що на даний момент Олександр Янукович не може розкривати інформацію про юридичні дії, що були зроблені по стягненню коштів з України, а також з приводу суми цих коштів, оскільки дана інформація є конфіденційною.

"Ці питання прокоментують англійські адвокати, як тільки офіційні документи будуть опубліковані судом ЄС", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Яценюк сподівається повернути в бюджет 1,5 млрд доларів, украдених Януковичем

Нагадаємо, ГПУ заарештувала в Україні кошти колишнього президента Віктора Януковича на суму близько 127 млн доларів. Водночас Державною службою фінансового моніторингу були заблоковані кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України на суму 1,34 млрд доларів.