Швидка забрала з-під Українського дому ще одну активістку голодування

14 липня 09:20

Цього разу в лікарню госпіталізовано 21-річну Ольгу Довганюк з Івано-Франківська. Причина - значне погіршення стану здоров'я. В даний час біля будівлі Українського дому залишається 10 активістів.

 

Карета "швидкої допомоги" забрала вранці в суботу, 14 липня, ще одного - вже третього - учасника акції голодування в підтримку української мови біля Українського дому в Києві.

Про це повідомила представниця прес-служби громадської ініціативи "Український дім" Ксенія Коробчук.

Цього разу в лікарню госпіталізовано 21-річну Ольгу Довганюк з Івано-Франківська, причина - значне погіршення стану здоров'я.

На сторінці активістів у фейсбуці наголошується, що разом з дівчиною в лікарню поїхали ректор вузу, в якому вона вчиться, - Сергій Квіт (Києво-Могилянська академія) та її друзі.

Коробчук уточнила, що це третя активістка голодування, яка потрапила до лікарні за час проведення акції. Ще один з госпіталізованих раніше - комендант "містечка" учасників акції Анатолій Пікуль - у голодуванні не брав участі.

За словами представниці прес-служби, в даний час біля будівлі Українського дому залишається 10 активістів голодування. До акції на захист української мови періодично приєднуються кияни.

Об'єднана опозиція закликала активістів припинити голодування «за мову»

Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв "мовний" закон. Відразу після голосування біля Українського дому почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 людей. Ряд народних депутатів оголосили голодування.

6 липня опозиційні політики заявили про завершення акції біля Українського дому. Однак небайдужі громадяни вирішили домагатися скасування "мовного" закону.

11 липня учасники голодування біля Українського дому на Європейській площі в Києві вимагали від президента України Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про засади державної мовної політики" до 13.00 13 липня.

Учасницю голодування міліція намагалася допитати прямо в лікарні

Між тим, у Львові в суботу мають намір відкрити фан-зону української мови біля пам'ятника Тарасові Шевченку.

"Фан-зона української мови як просвітницький і художній проект працюватиме безстроково. Тут будуть виступати відомі письменники і поети, актори, музиканти, науковці, громадські діячі", - повідомила прес-служба львівської "Батьківщини".

Читайте також:

Швидка забрала під Українського дому виснажену голодуванням дівчину

У кримінальних справах за протестами під Українським домом з'явилися перші фігуранти

Під Українським домом продовжили голодування п'ять осіб - на відміну від «цукрової опозиції»

Опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича»