Швейцарія готова виступити посередником між ЄС та України і прийняти на лікування Тимошенко

06 травня 09:10

Швейцарія готова взяти на себе роль посередника у врегулюванні відносин між Євросоюзом та Україною, які різко загострилися після повідомлень про побиття Тимошенко у в'язниці.

 

Швейцарія готова прийняти для лікування екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, яка знаходиться в Качанівській колонії в Харкові. Про це заявила глава федерального департаменту (міністерства) закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер в інтерв'ю газеті Neue Zürcher Zeitung.

«Якщо Європейський Союз, Німеччина та Україна цього хочуть, ми готові взяти на себе посередницьку роль і, з іншого боку, - допомогти», - наголошується в інтерв'ю. Глава зовнішньополітичного відомства Швейцарії визнав, що Берн знаходиться в контакті з Києвом у справі Тимошенко.

Буркхальтер також висловив сумнів у тому, що «через справу Тимошенко варто бойкотувати чемпіонат Європи з футболу, що стартуює в наступному місяці в Польщі та Україні». «Не думаю, що загрози бойкоту допоможуть у цій ситуації», - сказав він, відзначивши, що представник швейцарського уряду поїде на Євро-2012, як і було заплановано.

Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосував до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в Українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.

Політична ситуація в Україні призвела до оголошення бойкоту Євро-2012 з боку політиків Швеції, Бельгії, Нідерландів, Австрії, Італії, а також Єврокомісії.

Крім того, 12 президентів відмовилися від візитів Саміту лідерів країн Центральної та Східної Європи, що запланований на 11-12 травня в Ялті.

Раніше про готовність прийняти на лікування Тимошенко заявляли в Німеччині та в Росії. !zn

Читайте також:

Жоден співробітник Качанівської колонії НЕ зізнався в побитті Тимошенко


Financial Times: Європейські лідери бойкотують Євро-2012 в Україні

Путін: Росія готова прийняти Тимошенко на лікування