Шевченко: Голову комітету з питань свободи слова до виборів не призначать

17 сiчня 09:21

Нового главу комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації до виборів не призначать. Про це заявив колишній голова Андрій Шевченко.

 

«Я абсолютно впевнений, що нового голови комітету з питань свободи слова до виборів не буде. Партія регіонів працювала не для того, аби зараз повернути комітет у розпорядження опозиції. У цій ситуації я вдячний нашій фракції за підтримку - вона винесла рішення висунути мене повторно. Для мене це показник гарного командного духу. Якби я залишався на чолі комітету з питань свободи слова, то ми приймали б позицію журналістів, що не дуже комфортно для влади», - заявив А.Шевченко виданню «Коммерсант-Украина».

А.Шевченко назвав своє усунення з посади рейдерською атакою на комітет.

«Моє відсторонення - це рейдерська атака на комітет, а план її з самого початку був дуже простим: зняти голову і руками першого заступника голови Олени Бондаренко керувати комітетом, який повинен належати опозиції до виборів. На тлі всього, що відбувається з Юлією Тимошенко і повного свавілля в Україні, я вважаю, це логічний елемент у загальній картині маразму та абсурду, яку ми зараз спостерігаємо», - сказав він.

А.Шевченко спростував звинувачення О.Бондаренко в тому, що він користувався службовим автомобілем місяць після того, як склав депутатські повноваження у 2007 році, "тримав за собою" депутатський номер у готелі "Київ", чим завдав збитків приблизно в 1,5 млн грн...

«Я не користувався ані автомобілем, ані депутатським посвідченням, ані будь-яким іншим з депутатських благ після того, як ми склали мандати у червні 2007 року», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада проголосувала за відкликання народного депутата від «БЮТ-Батьківщина» Андрія Шевченка з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. За таке рішення у п'ятницю, 13 січня, проголосували 245 народних депутатів.

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, яка ініціювала проект постанови №9698 про відкликання А.Шевченка, у своєму виступі підкреслила, що главою комітету зі свободи слова повинен стати представник опозиції, і ніхто з регіоналів не претендує на цю посаду.

Верховна Рада обрала А.Шевченка головою парламентського комітету зі свободи слова, до складу якого входять 11 депутатів, 23 вересня 2010 року.