Сформовано делегацію українського парламенту у ПАРЄ, до складу увійшли п'ять опозиціонерів

14 сiчня 16:09

У Верховній Раді України визначено склад постійної делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи.

 

Склад постійної делегації Верховної Ради сьомого скликання Парламентської асамблеї Ради Європи опублікований на офіційному сайті українського парламенту 14 січня.

У її складі 12 народних депутатів - членів постійної делегації Ради у ПАРЄ. Серед членів постійної делегації - народні депутати з фракції "Батьківщина" Володимир Ар'єв, Леся Оробець, Сергій Соболєв.

Фракцію Партії регіонів у делегації представляють Володимир Вечерко, Сергій Ківалов, Сергій Клюєв, Юлія Льовочкіна, Іван Попеску.

У постійну делегацію також увійшли Павло Рябікін (фракція "Удар"), Петро Симоненко (Компартія України), Олександр Шевченко (фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода") і позафракційний депутат Лев Миримський.

На сайті також оголошені прізвища 12 заступників членів постійної делегації. Сайт поки не дає відомості про керівника делегації. У попередньому скликанні Верховної Ради постійну делегацію в ПАРЄ очолював Попеску.

21-25 січня у Страсбурзі відбудеться сесія ПАРЄ - перша після виборів в Україні. Раніше повідомлялося, що на неї зможуть поїхати тільки два представники української опозиції, бо влада заблокувала оновлення делегації після парламентських виборів. !zn

Читайте також:

Регіонали не пускають опозицію до Страсбурга

ПАРЄ закликала Україну розслідувати порушення на виборах і покарати винних

Регіоналка назвала звіт ПАРЄ щодо українських виборів "абсурдним"

Голова спостерігачів від ПАРЄ закликав розрізняти заяви уряду і голос українського народу