Сенат США вважає звинувачення Тимошенко політично мотивованими

02 лютого 06:41

У Сенаті США вважають, що тюремне ув'язнення Юлії Тимошенко базується на сумнівних політично мотивованих звинуваченнях. Євгенія Тимошенко заявила перед сенатом, що над її матір'ю знущаються вже шостий місяць.

 

Голова підкомітету з європейських справ міжнародного комітету Сенату США Джин Шахін вважає незаконним тюремне ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

"Тюремне ув'язнення Юлії Тимошенко на підставі сумнівних, політично мотивованих звинувачень - неприйнятне і суперечить принципам вільної та прозорої системи", - йдеться в заяві Шахін.

У середу підкомітет провів слухання, присвячені ситуації в Україні. На слуханнях виступила дочка Юлії Тимошенко Євгенія.

"Мою матір незаконно посадили до в'язниці. Режим, який намагається зламати її, знущається над нею вже шість місяців", - заявила дочка екс-прем'єра.

Нагадаємо, сьогодні радник президента України Ганна Герман і народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов та Юлія Льовочкіна разом з дочкою Юлії Тимошенко Євгенією візьмуть участь у Національному молитовному сніданку з президентом США Бараком Обамою у Вашингтоні. !zn

Читайте також:

Євгенія Тимошенко зустрінеться з Ківаловим і Герман в гостях у Обами

Євгенію Тимошенко запросили на слухання до американського сенату

Тимошенко: Янукович не має наміру виконувати рекомендації ПАРЄ і продовжує репресії

Дочка Тимошенко помітила за собою стеження і запевняє, що її телефони прослуховуються