Щербаня міг убити однофамілець через 2 млн дол, - Власенко

01 березня 11:28

Через два дні після вбивства Євгена Щербаня з рахунку фірми його дружини було списано більше 2 мільйонів доларів на користь фірми "регіонала" Артема Щербаня.

 

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко заявляє, що свідок у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, екс-голова Донецької облдержадміністрації Володимир Щербань мав конфлікт із загиблим і після його загибелі вкрав у нього більше двох млн дол.

"На понеділок заплановано допит свідка Володимира Щербаня. Захист Юлії Тимошенко знайшов ексклюзивні документи, пов'язані з Володимиром Щербанем", - повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко журналістам у п'ятницю.

"Ці документи свідчать про те, ви, напевно, знаєте, що починаючи з осені 1996 року між Євгеном Щербанем і Володимиром Щербанем стався конфлікт. До цього вони були дуже близькі. Володимир Щербань був політичним крилом їхнього угруповання, а Євген Щербань - бізнесовим крилом їхнього угруповання", - сказав він.

За його словами, з кінця 1996 року між сторонами стався конфлікт, оскільки убитий політик почав робити ставку на Євгена Марчука як політичне крило їхнього угруповання. "Ми отримали документ, який підтверджує, що через два дні після вбивства Євгена Щербаня, 5 листопада 1996 року, з рахунків компанії, яка належала загиблій дружині Євгена Щербаня, було списано 2 млн 112 тис. 56 доларів, які були переведені на компанію, що належить синові Володимира Щербаня Артему", - заявив захисник екс-прем'єра.

"Ці гроші просто були вкрадені у загиблої сім'ї Євгена Щербаня", - підкреслив він. За словами Власенка, наявність цих документів "може свідчити про багато що. "Саме тому, знаючи про це, була дана команда форсувати подання у Вищий адміністративний суд", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня угрупованню кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

Свідок у справі Щербаня стверджує, що Тимошенко заплатила за вбивство 3 млн доларів

Захист Тимошенко вимагає перевірити причетність до вбивства Щербаня соратника Лазаренка

Свідок у справі Щербаня розповів, кого повинні були вбити наступним