Щербань не зміг поїхати з України через сина, - Кужель

07 березня 11:35

Синові політика не дали візу в США через те, що він вів машину в Америці без документів, і його затримала поліція.

 

Свідок захисту Юлії Тимошенко в справі про вбивство в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня - народний депутат ("Батьківщина") Олександра Кужель повідомила, що вбитий не поїхав до США через свого молодшого сина Руслана.

"За три дні до смерті Євгена Щербаня у нас відбулася скороминуща зустріч в аеропорту "Бориспіль", я прилетіла із закордонного відрядження, а він летів у Донецьк. Я його запитала: Женя, чому ти досі не в Америці, на що він повідомив, що Руслану не давали візу", - сказала вона.

При цьому свідок повідомила, що Руслану Щербаню не дали візу в США через те, що він вів машину в Америці без документів, і його затримала поліція. "Руслана затримали раніше в США за водіння без прав, і це стало причиною категоричної відмови у видачі йому візи. Євген ставився до Руслану з особливою теплотою, тому без нього вони з дружиною не могли вилетіти з країни", - зазначила вона.

Крім того, Кужель розповіла, що перед вбивством Євген Щербань повинен був передати їй матеріали про фірму "Ітера", проте не зробив цього, боячись за її життя. "Він мені сказав: Олександра, я тобі дам матеріали про одну з компаній, тобі треба включити їх у звіт роботи комісії (комісія Верховної Ради з дослідження і аналізу енергетичного ринку - ред.)", - розповів свідок.

Вона додала, що після сказаного Євгеном Щербанем, він все ж не передав їй документи. "Я запитала, чому ти мені не даєш матеріали щодо фірми "Ітера". Він поцілував мене в щічку і сказав: я хочу, щоб ти жила", - сказала свідок. !zn

Читайте також:

Тимошенко не буде на допиті Кужель у справі про вбивство Щербаня

Тимошенко не було вигідно вбивство Щербаня: валилася вся схема по газу, - Турчинов

Свідок у справі Щербаня мовчав, бо боявся за своє життя