Ще один потерпілий у справі Луценка заявив, що не має претензій особисто до екс-міністра

18 серпня 14:30

Пенсіонер Микола Сидоренко, який проходить як постраждалий у справі проти екс-голови МВС України Юрія Луценка, на допиті в четвер у Печерському районному суді заявив, що не має претензій особисто до екс-міністра в зв'язку з тим, що не зміг отримати житло в порядку пільгової черги.

 

Відповідаючи на запитання Ю. Луценка про те, кого він вважає винуватцем порушення його конституційного права на житло, Н. Сидоренко сказав: "Я постраждав від МВС".

На питання захисту екс-міністра, чому М. Сидоренко в своїй заяві до прокуратури зазначив, що постраждав від дій Ю. Луценка, потерпілий, звертаючись до екс-глави МВС, сказав: "А до чого тут ви?".Н. Сидоренко працював у МВС із 1971 до 2000 рр. Перебував на квартирному обліку позачерговиків МВС України як ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС із 1998 року. Але в 2007 році, під час перебування головою МВС Василя Цушка, його без пояснення причин прибрали з цієї черги.

У ході допиту Н. Сидоренко сказав, що вважає винною житлово-побутову комісію МВС.Він не зміг чітко відповісти на запитання, чому він вважає, що його права на отримання житла порушено через те, що квартиру в будинку на вул.Сосницькій отримав водій Ю. Луценко Леонід Приступлюк.Після закінчення засідання держобвинувачувач Віктор Клименко зазначив, що двоє потерпілих у четвер підтвердили свідчення, дані в ході досудового слідства. "А підсудний Луценко підштовхував потерпілих до отримання відповідей, які він хотів", - сказав він.

У свою чергу адвокат екс-міністра Олександр Фомін заявив журналістам, що з показань постраждалих В. Давиденка і М. Сидоренка випливає, що вони не мають претензій до Ю. Луценка.Він зазначив, що захист Ю. Луценка наполягає на необхідності допиту всіх постраждалих, що лишилися.Раніше в четвер повідомляли, що Валентин Давиденко, помічник колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Володимира Сацюка, заявив на допиті в суді про те, що більше не вважає себе постраждалим у справі Луценка.

Ю. Луценка затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.13 грудня 2010 Ю. Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку пред'явлено остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.29 грудня 2010 екс-міністру пред'явлено звинувачення по епізоду в справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенко. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу й Ю. Луценкові пред'явлено звинувачення за ст.364 ч. 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше повідомляли, що кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України В. Ющенка та про розтрати бюджетних коштів з боку екс-міністра Ю. Луценка об'єднано в одну кримінальну справу.Крім того, щодо екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці "Україна".

Усі три справи об'єднано в одне провадження.