Ще дві фракції відмовилися голосувати за законопроект щодо мовного питання

25 травня 06:39

Фракція Народної партії прийняла "жорстке і одноголосне" рішення: не підтримувати ці законопроекти.

 

Фракція Народної партії у Верховній Раді України не буде голосувати за законопроекти щодо мовного питання. Таке одноголосне рішення фракція прийняла на своєму засіданні, повідомила прес-служба фракції.

"На засіданні фракції було обговорено нашу позицію щодо мовного питання та законопроектів на цю тему. Рішення фракції жорстке і одностайне: не підтримувати ці законопроекти", - повідомила депутат від Народної партії Катерина Ващук.

"Ми давно висловили цю позицію і не міняли її. Прийнято рішення не віддавати жодного голосу на підтримку цих документів", - підкреслила вона.

До складу фракції Народної партії входять 20 депутатів.

Читайте: Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Парламентська група «Реформи заради майбутнього» також не підтримає законопроект про мови, заявив народний депутат, член «Реформ заради майбутнього» Павло Мовчан. За його словами, існує одностайна позиція депутатів групи не голосувати за законопроект про мови. У складі «Реформ заради майбутнього» 19 депутатів.

Як відомо, 24 травня під час розгляду законопроекту про основи державної мовної політики, сталася бійка, через яку голосування не відбулося, а спікер Володимир Литвин закрив засідання.

Після цього лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що парламент може завершити розгляд закону про державну мовну політику 25 травня. !zn

Читайте також:

Бютівця Петрука вдарили кастетом, - БЮТ

Опозиція заблокувала трибуну Ради, протестуючи проти закону про російську мову (відео)


Регіонали запланували прийняти закон про російську мову в цілому вже сьогодні

Під стінами Ради зібралися близько тисячі захисників української мови (фото)