Сайт Верховної Ради оприлюднив заклик 241 депутата до конструктивної роботи

04 квiтня 08:47

Звернення підписав 241 народний депутат. Однак у зверненні немає прізвищ і не вказано фракційну приналежність.

 

241 народний депутат висловлює готовність до конструктивної роботи в Верховній Раді і закликають колег з опозиції припинити спілкування за допомогою ультиматумів і шантажу.

"Ми, народні депутати України, які підписали це звернення, як і ви, обурені тим, що у Верховній Раді замість плідної законотворчої роботи відбуваються постійні блокування, лунають ультиматуми і екстремістські заклики. Ми, як і ви, обурені тим, що замість прийняття необхідних людям законів, які б сприяли виведенню країни з кризового стану, поліпшили умови життя і захищали конституційні права і свободи громадян України, в сесійний зал вносяться пропозиції, які розколюють суспільство, розділяють його за мовними, етнічними і релігійними ознаками", - йдеться в адресованому до українців зверненні 241 народного депутата, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Ті, хто ідписалися під зверненням, також обурюються через "ганебний інцидент", що стався біля парламенту 2 квітня: "Депутатів-жінок повстанці від опозиції закидали камінням і льодом. Це дикість і ганьба".

"Ми вимагаємо від опозиції: заспокойте своїх прихильників, розкажіть їм, що у жінок не можна кидати каміння, незважаючи на їхню партійну приналежність. Будьте, зрештою, хоча б просто чоловіками", - закликають автори звернення до опозиційних сил та їхніх прихильників.

Депутати переконані, що так далі тривати не може і "цьому потрібно покласти край".

"Ми готові до конструктивної і відповідальної роботи. Саме тому ми звертаємося до всіх колег-депутатів із закликом припинити спілкуватися мовою ультиматумів і шантажу, а згадати про свої обіцянки і обов'язки перед виборцями, перед народом України. Україні потрібен ефективний народний парламент!", - підкреслюється у зверненні.

За інформацією сайту Верховної Ради, звернення підписав 241 народний депутат України. Однак у зверненні немає прізвищ і не вказано фракційну приналежність.

У Верховній Раді три опозиційні фракції - "Батьківщина" (99 депутатів), "УДАР" (42 депутата) і "Свобода" (36 парламентарів).

Найбільша фракція Партії регіонів (208 депутатів). До фракції Компартії входять 32 парламентаря. Крім того, 27 депутатів є позафракційними. !zn

Читайте також:

Опозиція висунула три умови для розблокування Верховної Ради

Рада провалила голосування за вибори в Києві

Переговори про розблокування Ради завершилися безрезультатно